DVD

Amsterdam. Hoofdstad van Nederland. Waar het leven 24 uur per dag doorgaat. In die drukte zou je niet verwachten dat er nog ruimte is voor wilde natuur. Maar als je door de stad loopt, word je door meer dierenogen bekeken dan jij dieren ziet.

Amsterdam Wildlife laat de wondere natuur van Amsterdam zien. Flirtende oeverzwaluwen, vechtende vossen, badderende ijsvogels, zonnende ringslangen en zwevende slechtvalken. Zó dichtbij, zag je ze nooit.

Nederlandse versie en de mogelijkheid tot Engelse ondertiteling en Chinese ondertiteling.

  • Taal: Nederlands
  • Regio: 2 (PAL)
  • Speelduur: 58 minuten
  • Genre: Natuurfilm
  • Beeld: 16:9
  • Extra’s: Making of

De DVD van 'Amsterdam Wildlife' is te verkrijgen in de winkel van Filmtheater EYE en bij de Stadsboekwinkel in Amsterdam en online te bestellen via Natuurmonumenten.

U kunt de film ook bestellen door 12,95 over te maken op bankrekening NL82 TRIO 0390 4943 72 onder vermelding van uw adres. Na ontvangst van de betaling sturen wij u de dvd op.

 

Amsterdam Wildlife bestel DVD

"Na het beeldspektakel van 'Natuur in de Delta' is er nu nog een natuurdocumentaire: 'Amsterdam Wildlife'....Het budget was 15.000 euro, maar de film is niet minder leuk...spectaculaire dronebeelden...verbazingwekkend beeld..."

***
Trouw

"Amsterdam Wildlife al gezien? Moet u gauw gaan doen!...aanstekelijk..."

***
Het Parool

"Aanstekelijke roadmovie...Zo kan het dus ook: een aantrekkelijke natuurfilm maken met weinig middelen...Hartbrekend mooi... zeer dierbaar."

***
NRC Handelsblad

Martin en Merel

Stadsecoloog Martin Melchers en programmamaker / presentatrice Merel Westrik laten (wilde) dieren zien die in Amsterdam, soms onverwacht, hun thuis hebben gevonden. Op de meest vreemde plaatsen in de stad zoeken en vinden ze dieren die zich in Amsterdam gevestigd hebben.

Martin Melchers en Merel Westrik op zoek naar het wilde leven van Amsterdam. De twee volgen en filmen flirtende oeverzwaluwen, vechtende vossen, badderende ijsvogels, zonnende ringslangen, zwevende slechtvalken en andere wilde beesten in Amsterdam, wat tot prachtige beelden en hilarische situaties leidt. Ze stuiten op vossen tussen spoor en industrieterrein of op exotische mossels die via ballastwater uit de andere kant van de wereld in het IJ zijn terechtgekomen en daar hebben weten te overleven.

In Amsterdam zou je niet zo snel verwachten dat er nog ruimte is voor wilde natuur. Maar als je door de stad loopt, word je door allerlei dierenogen bekeken. Melchers praat een en ander met veel enthousiasme aan elkaar en maakt er een sport van de dieren zo goed mogelijk in hun leefomgeving in beeld te krijgen. Melchers en programmamaker/presentatrice Merel Westrik maakten eerder Haring in het IJ (2009).

 

Amsterdam Wildlife Martin & Merel

In het nieuws

Voorstellingen

Klik hier om te zien waar onze film wordt afgespeeld.

Neem contact op